Over ons

Over Massafinanciering.nl

Massafinanciering is opgericht door Dick Spijker en Stefan Schuyleman. Begin 2013 liepen deze ondernemers uit West-Brabant vanuit verschillende invalshoeken aan tegen de onmogelijkheid van MKB ondernemers om via de “normale kanalen” projecten en/of groei te financieren. Deze constatering en het feit dat er heel veel onrendabel (spaar)geld in de markt is hebben zij het platform Massafinanciering.nl in het leven geroepen om ondernemers en spaarders tot elkaar te brengen.

 

“Mensen beleggen in mensen, passie en ondernemerschap." 

Dick Spijker | Massafinanciering Dick Spijker is voormalig districtsdirecteur ABN Amro (16 jaar ervaring in zakelijke kredieten) en werkt de laatste 13 jaar als zelfstandig bedrijfskundig en bancair adviseur. Hij heeft zeer ruime ervaring in de vraag- en aanbodkant van het zakelijk krediet en zag de laatste jaren de kredietkraan naar het MKB nagenoeg opdrogen. Dit heeft hem ertoe bewogen Massafinanciering op te zetten omdat hij meent dat het MKB de sleutel is naar een economisch herstel.  Dick woont in Roosendaal, is getrouwd, heeft twee dochters en heeft als hobby’s  o.a. zijn oude Volvo en wijnen.

Stefan Schuyleman | Massafinanciering

Stefan Schuyleman is strategisch marketeer en heeft na een loopbaan van 20 jaar in sales en marketing sinds zeven jaar een internet marketing bureau in Breda wat actief is op de vlakken van website bouw, online marketing en social media. Zijn drive is het slagvaardiger maken van het MKB en de pure afhankelijkheid van bancaire diensten te verkleinen. Daarnaast vindt hij het belangrijk om een alternatief circuit te ontwikkelen voor kapitaalsverstrekking in aanvulling op normale financieringen. Stefan woont samen met zijn vriendin in Breda en heeft drie jonge kinderen, twee zoontjes en een dochter. Daardoor heeft hij minder tijd voor hobby’s zoals: tennis, zeilen en leuke dingen doen met vrienden.

Massafinanciering is ontstaan uit het gebrek aan mogelijkheden voor financiering t.b.v. het MKB en voor spaarders/beleggers die een alternatief zoeken voor hun slecht renderende beleggingen en spaarrekeningen. Dit gekoppeld aan de trend waar het weer om mensen gaat in plaats van getallen. Dat geeft ruimte voor sympathieke beleggingen zoals Massafinanciering (crowdfunding). Je ziet de ondernemer, je ziet het verhaal en wil daar aan deelnemen. Naast een goed rendement en de wetenschap dat je het MKB weer een stuk slagkracht teruggeeft, heb je ook nog een verhaal te vertellen wat goed is voor jouw “personal branding”.

 

We adviseren beleggers slechts een verantwoord deel van het vermogen te investeren in crowdfunding projecten op onze site. Tevens raden we onze investeerders aan om de totale inleg te spreiden over meerdere projecten en risicoprofielen binnen en buiten dit platform.

Massafinanciering B.V. heeft sinds 15 mei 2014 ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten op grond van artikel 4:3, vierde lid van de WFT.